Yoga

Op zoek naar een betere balans in je leven? Yoga is een manier om dat te bereiken.

Yoga gaat om bewustwording en dat kan op elke leeftijd en vanuit elke situatie. Bewustwording van de verbinding tussen lichaam en geest, van je lichamelijke mogelijkheden en beperkingen en hoe je daar mee omgaat. Bewustwording in de hoop meer in het hier en nu te leven en jezelf beter te leren kennen door het herkennen van denkpatronen of reacties. Dit alles zit in de yogafilosofie gevat.

 

In de HATHA YOGA is de aandacht gericht op het ontwikkelen van fysieke kracht, fysieke en mentale flexibiliteit en balans. De lessen hebben een actief karakter. Ze bestaan uit aandachts-, ademhalings-, en voorbereidende oefeningen en klassieke yogahoudingen (asana’s) en worden afgesloten met meditatie of een ontspanningsoefening.

 

De YIN YOGA is een meer meditatieve vorm van yoga, rustig, als tegenhanger van ons dagelijks leven vol snelheid en prikkels. De voornamelijk grondhoudingen zijn varianten van de klassieke hatha asana’s en worden langere tijd (naar eigen kunnen) drie tot vijf minuten, soms langer aangehouden. Dit langer aanhouden van de houdingen (ook met hulpmiddelen) zorgt voor diepe stretches in met name het heup-, bekken- en onderruggebied. Yin yoga werkt in op ons bindweefsel (het fascia wat zich in onze hele lijf bevindt) en is dé manier om dit bindweefsel (in bv. gewrichten) te versterken en herstellen.

Veel mensen hebben baat bij yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld. Heel effectief kan yin yoga ook zijn naast een actieve sport als hardlopen of fitness.

 

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer een proefles volgen bij Vlietzorg.

In alle groepen is nog plek.

 

Hatha yoga woensdagavond                               Yin yoga vrijdagochtend

17:30 – 19:00 uur                                                       09:30 – 11:00 uur

19:30 – 21:00 uur

 

De sfeer in de lessen is ontspannen en niet zweverig. De groepen zijn niet groot, maximaal acht personen.

 

De kosten zijn € 90,- per tien lessen. De eerste proefles is gratis.

 

Voor meer informatie:

Jacqueline de Haan, gecertificeerd en ervaren yogadocente

E: j.haan3293@upcmail.nl

T: 06-10642610