Medewerkers

Marit Mets

Homeopaat/Arts

Marit studeerde geneeskunde aan de universiteit van Groningen en heeft jarenlang gewerkt als specialist ouderengeneeskunde, op het gebied van revalidatie, van chronische zorg en met mensen met dementie.

Wegens goede ervaringen met homeopathie voor zichzelf en haar kinderen is Marit homeopathie gaan studeren aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en is daar in 2015 afgestudeerd.

( www.homeopathie-maritmets.nl )

 

 

Maurits Eveleens

Fysiotherapeut

Maurits Eveleens volgde zijn opleiding tot fysiotherapeut in Leiden. Hij heeft de minor psychosomatische betrekkingen in de zorg afgerond en daarnaast heeft hij ervaring opgedaan op de revalidatieafdeling in Alkmaar. Daar werkte hij op een multidisciplinaire afdeling en werd ingezet bij patiënten met chronische pijn, MS, ALS en schouder/nek klachten.

(www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl)

Colette Romein

Psycholoog

Sinds 2000 werk ik als 1e lijn psycholoog, kinder & jeugdpsycholoog en mediator/ conflictbemiddelaar. Als 1e lijn/GB-GGZ psycholoog werk ik samen met verwijzers, huisartsen, Praktijkondersteuners en collega's. In supervisie en intervisie verdiep ik verder mijn kennis en ik overleg indien nodig, over de behandeling. Zie ook mijn kwaliteitsstatuut op het kwaliteitsregister van de overheid; www.ggzkwaliteitsstatuut.nl.

Telefoon: 06 10508204

E-mail: ColetteRomein@me.com

praktijkromein.vpweb.nl

 

  Maarten Holsheimer

  Arts/Acupuncturist

  Maarten Holsheimer is afgestudeerd als arts aan de universiteit van Amsterdam en als acupuncturist aan de University for Traditional Chinese Medicine.
  Is lid van de Nederlandse Acupunctuur Artsen Vereniging (NAAV) en was daar decennia lang docent. Is lid van de Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN) en is daar ook verbonden met het onderwijs, dat gegeven wordt door de SWERF in samenwerking met de Duitse acupunctuur-artsen vereniging DAGFA.
  ( www.acupunctuurarts.nl )

   

  Sanne Janus

  Psycholoog

  Sanne volgde haar opleiding tot GZ-psycholoog aan de UvA en het RINO te Amsterdam. Zij heeft zich gespecialiseerd in de levenslooppsychologie. Hier stelt men de vraag: Hoe ben je geworden wie je bent en waar wil je heen? (www.psynip.nl)

   Robin Bremer

   Fysiotherapeut

   Volgde haar opleiding tot fysiotherapeut in Amsterdam, na een jaar waarnemen is ze bij Fysiotherapie Bart Baaijens gaan werken. Ze heeft aanvullende cursussen/opleidingen als COPD, Fysiotherapie bij de ouder wordende mens, Nekklachten en Dry-Needling gevolgd. Robin behandelt verscheidene klachtenbeelden, zowel in de praktijk als aan huis.

   robin@fysiotherapiebartbaaijens.nl

   (www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl)

   Marleen Becht

   Psycholoog

   Marleen volgde haar opleiding aan de Universiteit van Tilburg. Tien jaar lang heeft zij wetenschappelijk en epidemiologisch onderzoek gedaan op het gebied van gezondheid, welbevinden en emoties, waarna zij de opgedane kennis is gaan toepassen in de praktijk. Zij is gespecialiseerd in traumaopvang, arbeidsgerelateerde klachten, stemmings- en angstproblematiek en de daarbij behorende levensvragen. Sinds kort heeft zij haar therapeutisch repertoire aangevuld met neurofeedback, een steeds belangrijker wordend werktuig in de handen van de psycholoog.

    Jacqueline de Haan

    Yoga docente

     

    Mijn naam is Jacqueline de Haan. Na de opleiding bij de Yoga Academie Nederland ben ik in 2007 begonnen met lesgeven; eerst Hatha yoga, een meer actieve vorm (op woensdagavond) en geef ik nu ook Yin yoga (op vrijdagochtend), een rustiger, intensievere, meer meditatieve vorm. De sfeer in de lessen is ongedwongen, niet zweverig en met persoonlijke aandacht voor ieders mogelijkheden en begrenzingen. De groepen zijn klein met maximaal acht mensen.

     

    Jenny de Boer-Duinhouwer

    Secretaresse

    Jenny is aanwezig op maandag en donderdag tussen 8.15 en 13.00 uur.

    Via het algemene telefoonnummer 023-3035166 kunt u buiten deze tijden altijd via het keuzemenu de door u gewenste discipline bereiken.

     Helen Gerritsen

     Fysiotherapeut/Haptonoom

     Volgde haar opleiding tot fysiotherapeut in Utrecht en voltooide een aantal jaren later haar opleiding Haptotherapie. Helen was tot juni 2012 werkzaam bij het Spine en Joint Centre in Rotterdam met als specialisatie chronische pijn. Vanaf april 2012 werkt zij voor Fysiotherapie Bart Baaijens. Haar aandachtsgebieden zijn nek, rug, bekken, chronische pijn en spanningsklachten.

     (www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl)

     Gio Meijer

     Homeopaat/Arts

      

     Gio volgde haar opleiding geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de coschappen kindergeneeskunde werd zij zich bewust dat werkelijke genezing ook anders zou kunnen: o.a. activering van het zelfgenezende vermogen door middel van homeopathische geneesmiddelen. Na haar afstuderen werkte zij in het Academisch Medisch Centrum (AMC) op de Intensive Care Neonatologie.

      Cameron Chesson

      Gestalttherapeut

      Cameron Chesson volgde zijn Master opleiding tot Gestalttherapeut aan de Middlesex University en de Nederlandse Stichting voor Gestalttherapie in Amsterdam. Verder heeft hij de opleiding psychopathologie gevolgd aan het Istituto di Gestalt, Italië.Hij is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkelingsprocessen en relatietherapie.
      Het werken aan je persoonlijkheid vanuit het hier en nu en jouw eigen communicatie naar buiten toe, staan hierbij centraal.

      Onze buitenwereld verandert snel, het belang van de gemeenschap staat in het algemeen boven het individuele belang. Daarom is het nog belangrijker om bij jezelf “thuis” te komen. Het is gezond en effectief om onze emotionele software te updaten voordat het onze biologische hardware aantast. Of je nu in crisis bent of gewoon nieuwsgierig naar je eigen levendigheid, je kan contact met me opnemen voor meer informatie of een intake gesprek.

      Bart Baaijens

      Fysiotherapeut

      Bart volgde zijn opleiding tot fysiotherapeut in Haarlem. Voordat hij met zijn eigen praktijk begon werkte hij op het gebied van revalidatie o.a. in het verpleeghuis. Tevens was hij docent aan de opleiding Fysiotherapie in Leiden. Naast revalidatie heeft hij zich gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde klachten en is hij onderlegd in haptonomie en cyriax (www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl).

      Olivia Olivier

      Arts/Acupuncturist

      Olivia volgde haar opleiding tot arts aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Als acupuncturist werd zij opgeleid bij de SNO, een acupunctuur opleiding voor artsen. Voor Vlietzorg werkte zij als verpleeghuisarts, waarbij zij jongeren en ouderen met revalidatie en reactiveringsvragen behandelde. Tevens was zij manager behandelzaken. Naast haar werk als arts-acupuncturist werkte Olivia als docent neurologie en psychiatrie voor co-assistenten.

      Momenteel werkt zij naast Vlietzorg als somatisch arts bij Human Concern, een GGZ- instelling voor mensen met een eetstoornis.

      Olivia is aanwezig op Vlietzorg op maandagochtend, woensdag en donderdag.

      (www.naav.nl)

      Marie-Louise Stassen

      Chiropractor

      Marie-Louise heeft haar studie chiropractie in Bournemouth, Engeland genoten aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC). Tijdens haar studie raakte Marie-Louise geinteresseerd in de neurologie van de mens en hoe je met chiropractie het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat beter kan laten functioneren. Technieken die worden gebruikt zijn: Neuro Impulse Protocol NIP, Diversified technique, Triggerpoint therapy.

      Naast Vlietzorg is Marie-Louise ook werkzaam in Den Haag als chiropractor. Verder versterkt zij het visitatieteam van stichting chiropractie nederland waarbij de nadruk ligt op de evaluatie van de geboden zorg en het professioneel functioneren van chiropractoren en hun praktijk.

      Marie-Louise is aanwezig op Vlietzorg op dinsdag en donderdag.

      (www.nca.nl)

      Patricia van Houten

      Mesoloog

      Patricia is in 2011 afgestudeerd als Mesoloog aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam.

      Mesologie combineert reguliere medische kennis met kennis uit alternatieve geneeswijzen, zoals Ayurveda en Traditioneel Chinese Geneeskunde. Deze combinatie zorgt voor een helder inzicht in het totale lichamelijk functioneren en een gerichte diagnose. Bij Mesologie staat het begrijpen van uw klacht en de achterliggende oorzaak centraal.

      De brede kijk van het mesologisch onderzoek gebruikt Patricia voor verdieping van haar diagnose, om op die manier een passend, persoonlijk afgestemd advies te kunnen geven ter verbetering of voorkoming van een breed scala aan begrepen en onbegrepen gezondheidsklachten, van jong tot oud. Voeding en leefstijl hebben een belangrijke invloed op het lichamelijk functioneren en maken zo nodig onderdeel uit van dit advies.

      Naast het patiëntencontact is Patricia betrokken bij de opleiding voor Mesologie en is zij lid van de examencommissie voor het Register Mesologie en de Nederlandse Vereniging voor Mesologie.

      ( www.mesoforte.nl )

      Jop Mur

      Osteopaat

      Jop Mur is de drijvende kracht achter Osteopaat Haarlem. Hij is in 2000 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HVA. In 2002 begon hij aan de 6 jarige opleiding osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam. Jop is geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie
      Naast het patiëntencontact is Jop ook betrokken gebleven bij de osteopathie opleiding als jurylid van het NACO en is hij begeleider van de stages Kinderosteopathie bij het Kinder Gilde in Amsterdam. Jop is een allround osteopaat. Wel zoekt hij de verdieping. Zo is Jop gecertificeerd kinderosteopaat, heeft hij zich verdiept in stem en zang klachten en in voet en enkel klachten. Ook ziet hij veel (top) sporters. Rug-, nek-, buik- en hoofdpijnklachten zijn veelvoorkomende aandoeningen die zijn aandacht blijven trekken.
      De praktijk van osteopaat Jop Mur is gevestigd binnen het multidisciplinair centrum VlietZorg
      Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij het draait om de bewegelijkheid. Een osteopaat onderzoekt het lichaam op deze bewegelijkheid. Wanneer deze verstoord is kan dat klachten veroorzaken op de plek zelf of elders in het lichaam. Middels zachte technieken mobiliseert Osteopaat Jop Mur het lichaam om deze bewegelijkheid te herstellen.
      Met de volgende klachten kunt u terecht bij Osteopaat Jop Mur: http://www.osteopaathaarlem.nl/wanneer-osteopathie/
      Voor het maken van online afspraken of voor contact met een medewerker kunt u kijken op: http://www.osteopaathaarlem.nl/contact/