Beeldende therapie

Merk je dat je niet lekker in je vel zit en zoek je een behandeling waarbij praten niet centraal staat? Dan ben je bij Angelique Goos, Beeldende therapie, aan het juiste adres. Met Angelique ga je met creatieve materialen aan de slag. Je kan hierbij denken aan tekenen, schilderen, of werken met klei, textiel, steen etc. Het werkstuk zelf is niet het doel op zich, de focus ligt voornamelijk op het proces dat je doormaakt tijdens het creëren. Dit proces zal altijd in dienst staan van de behandelvraag waarmee je je hebt aangemeld.

 

Het mooie van het werken met creatieve materialen is dat je uiteindelijk een tastbare herinnering hebt aan het proces dat je doorlopen hebt. Je kan ervoor kiezen om dit te bewaren, om er later nog eens op terug te kijken. Maar het geeft je ook de mogelijkheid om het gemaakte werkstuk weg te doen en er afscheid van te nemen.

 

Beeldende therapie

Beeldende therapie is een van de zeven vaktherapieën. Vaktherapieën zijn vormen van therapie die je vooral laten doen en ervaren. Hierbij worden er bewuste keuzes gemaakt voor het inzetten van werkvormen, materialen en technieken. Het werken met creatieve materialen zorgt voor ervaringen die een positief effect hebben op je behandelvraag. Het geeft je de mogelijkheid om dicht bij je gevoelens te komen en deze op een veilige manier te kunnen uiten. Door creatief bezig te zijn, kan je op een andere manier naar bestaande problemen en eventuele oplossingen gaan kijken en kan je eventueel oefenen met ander gedrag.

 

Om je aan te melden voor een behandeltraject is het niet nodig om ‘artistiek talent’ te hebben. Het gaat erom dat jij in een veilige sfeer aan het werk gaat, met de problemen en klachten die jij ervaart omtrent je gevoelens, gedachten of gedrag. We starten de behandeling met een kennismakingssessie waarin je kan ervaren wat beeldende therapie is en hoe Angelique te werk gaat. Vervolgens zullen we een behandelplan opstellen waar we met regelmaat op gaan evalueren.

 

Behandelvragen

Je kan je met verschillende behandelvragen aanmelden voor een behandeltraject. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

  • Wil je beter kunnen omgaan met een ingrijpende gebeurtenis die je hebt meegemaakt?
  • Ben je een dierbare verloren en heb je behoefte aan ondersteuning bij je rouwproces?
  • Wil je positiever over jezelf gaan denken en een steviger zelfbeeld gaan vormen?
  • Sta je voor de uitdaging om opnieuw vorm te gaan geven aan je leven nu je een beperking hebt opgelopen?
  • Heb je last van stress en wil je weer meer ontspanning gaan ervaren?

Zoek je een behandelaar met oog voor jou zoals je bent? Iemand die je ondersteunt in deze periode van je leven zodat je zo snel als mogelijk is, weer zelfstandig verder kunt? Dan ben je bij Angelique Goos, Beeldende therapie aan het juiste adres.

 

Angelique is geregistreerd in het Register Vaktherapie en lid van de NVBT en FVB.

Hierdoor is het mogelijk dat de behandeling (deels) vergoed wordt door je aanvullende ziektekostenverzekering. In het overzicht van www.zorgwijzer.nl staan alle zorgverzekeraars die Beeldende therapie vergoeden.

 

Behandelingen zijn tevens in de avonduren mogelijk.

www.angeliquegoos.nl

therapie@angeliquegoos.nl

Tel: 06-30235438