Chiropractie

Veel voorkomende klachten

De meeste klachten die een chiropractor behandelt betreffen rug, schouders en nek. Ook hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen of benen zijn veel geziene klachten in de chiropractie. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderd worden met chiropractische behandelingen.

Klachten buiten de wervelkolom kunnen ook worden behandeld: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), polsen, knieën, enkels en voeten. Zelfs kan bij artritis pijnverlichting en functieverbetering van de gewrichten worden bereikt met behulp van een chiropractische behandeling. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij ‘vagere’ klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid: doorgaans is daarvoor een oorzaak in de wervelkolom aan te wijzen.

Chiropractische begeleiding kan ook helpen bij vrouwen met lage rugpijn tijdens de zwangerschap, of menstruatiepijn. Ook kunnen huilbaby’s en klachten als bedplassen bij kinderen in veel gevallen met succes worden behandeld. Vaak geeft chiropractie resultaten waar andere methoden geen verlichting brengen.

Omdat de organen en weefsels in het lichaam een ongestoorde zenuwtoevoer nodig hebben voor een juist functioneren, is het te begrijpen dat veel verschillende functiestoornissen in het lichaam gunstig kunnen reageren op chiropractie.

De chiropractor bij Vlietzorg werkt voornamelijk met Neuro-Impuls Protocol (NIP). Dit is een analyse en behandelsysteem waarin de functie van het zenuwstelsel wordt bepaald en waar nodig op een non-manipulatieve wijze wordt gecorrigeerd.

Geschiedenis van chiropractie

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, die ontstaan is in 1895 en nu bekendheid geniet over de gehele wereld. Het woord chiropractie is afgeleid van het Griekse woord cheiros (hand) en pratto (beoefenen). Chiropractie betekent dus: met de hand beoefenen.
Chiropractie is een holistische geneeswijze die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen aan het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel.

De grondlegger van de chiropractie is de Amerikaan Daniel David Palmer (1844-1913). Zijn theorie is gebaseerd op die van Hippocrates, de ‘vader van de geneeskunde’, namelijk dat de oorzaak van ziekten in de wervelkolom gezocht kan worden. De wervelkolom beschermt het ruggenmerg, dat samen met de hersenen het centraal zenuwstelsel vormt. Indien zich in de wervelkolom functiestoornissen voor doen, dan ontstaan er, zo stelde Palmer, ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggenmerg en de daaruit aftakkende zenuwen. Door functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren.

Verdere vragen over chiropractie? dan kunt u vrijblijvend een gesprek aanvragen met de chiropractor (marielouise.stassen@vlietzorg.nl).

 

Tarieven

Tarieven: 1e consult € 90,- vervolg behandeling € 60,-
Vergoeding: De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden chiropractie geheel of gedeeltelijk.
U kunt dit zelf in de polisvoorwaarden nakijken onder alternatieve geneeswijzen.
Marie-Louise Stassen is lid van de NCA en SCN ( zie ook: www.nca.nl)
Er is geen verwijzing nodig van huisarts of specialist

Van 1 maart tm 01-07-2020 zal Marie-Louise met zwangerschapsverlof zijn, gedurende deze periode zal Madelon Bredie waarnemen op woensdagmiddag.