Kunstzinnige Therapie

Welkom!

In mijn praktijk voor kunstzinnige therapie help ik je graag om weer meer grip te krijgen op het leven en de mooie kansen te zien die dit te bieden heeft. De ‘tegenslagen’ (zoals ziekte, stress, depressie) kunnen je tijdelijk uit het lood slaan. Gezamenlijk vormen we deze om tot uitdagingen die je weer aan durft en wilt gaan. Hierdoor ontwikkel je meer veerkracht en vergroot je je eigen cirkel van invloed. Kortom wij (jij en ik) zetten ons samen in om je weer ‘in het lood’ te zetten!

Het bewustwordingsproces gebeurt al beeldend. Het ‘beeldend’ werken geeft je inzicht in je ontwikkelingsmogelijkheden en je kracht en hoe je die zelf in kan zetten om het leven fijner, zinvoller en creatiever te maken. 

Persoonlijke benadering

De wijze waarop ik als kunstzinnig therapeut werk kenmerkt zich door een persoonlijke, eerlijke en sensitieve benadering. Ik werk sterk ervaringsgericht, en waar mogelijk ook lichaamsgericht. Zo werk ik o.a. met grote hoeveelheden klei en verschillende steen soorten, en zet ik soms bokscoaching en wandelen in als dat behulpzaam is. Ook zet ik waar nodig minder fysieke werkvormen in als schilderen, tekenen, collage, schrijven, dichten etc. Ik kies de werkvormen in goed overleg met jou. Het gaat niet zozeer om het resultaat, maar meer om het proces, en wat je gaandeweg hierin tegenkomt. Hierover gaan we in gesprek. Dit gesprek is gericht op het verkrijgen van inzicht en het ontwikkelen van handvatten om zelf te kunnen werken aan eigen herstel.

Moet ik creatief zijn voor kunstzinnige therapie?

Nee, je hoeft geen artistieke aanleg te hebben. Juist ook wanneer je jezelf als niet kunstzinnig bestempelt, zal het je nog kunnen verbazen hoeveel het beeldend werk je te vertellen heeft over nog onbewuste lagen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid om in beeld te brengen wat met woorden (nog) niet te zeggen is. Ook wanneer je verbaal heel sterk bent kan het zijn dat je een andere ingang nodig hebt om bij je gevoel te komen. Ook dan is kunstzinnige therapie een mooie ingang. 

“Kunstzinnige therapie bij Afke was een keerpunt in mijn helingsproces. Haar zorgvuldige aandacht en fijngevoeligheid gaven groen licht aan mijn onderbewuste om via creatieve expressie tevoorschijn te komen. Het uurtje in de week was een warm bad en elke keer weer kon ze me met een paar woorden en betrokken hart zo enorm ondersteunen. Bij haar kon er een nieuw ‘zelf’ in me tevoorschijn komen. En dat liet ze me telkens zien, ‘dat heb je zelf gedaan!”

Mara

Voor wie

Ik richt mij in de Kunstzinnige therapie op tieners, jong-volwassenen, volwassenen en ouderen met uiteenlopende klachten rondom, depressiviteit, (sociale-) angst, overspannenheid, burn-out, stress, psychosomatiek, hooggevoeligheid, autisme en andere aandoeningen.
Tevens kun je bij mij terecht met thema’s als; rouw, trauma-sensitieve ondersteuning (opleiding gevolgd bij Trauma Company), zingevingsvraagstukken en het reguleren van emoties.

Aan het begin van de therapie stel ik samen met jou een of meerdere behandeldoel(en) vast waar we de komende +/-12 sessies aan gaan werken. Na  +/-6 sessies vindt er een tussenevaluatie plaats. 

Praktijk

Mijn praktijk voor kunstzinnige therapie maakt onderdeel uit van VlietZorg. Dit is een eerstelijnscentrum voor integratieve geneeskunde in Haarlem. Dit sluit mooi aan bij de Antroposofische grondslag waar vanuit ik werk. Integratieve gezondheidszorg is een wereldwijde beweging waarbij de relatie tussen behandelaar en patiënt een belangrijke rol speelt. Uitgangspunt is dat de wisselwerking tussen lichaam en psyche wordt erkend en betrokken bij preventie en herstel van ziekte.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een therapeutisch traject? Neem dan gerust contact op voor een GRATIS kennismakingsgesprek!

Ik ben geregistreerd bij de NVKT(Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige therapie. Hierdoor is het mogelijk dat je behandeling (deels) vergoed wordt door je aanvullende ziektekostenverzekering. In het overzicht van www.zorgwijzer.nl staan alle zorgverzekeraars die Beeldende therapie vergoeden. 

Adres

Vlietsorgstraat 15

Haarlem, 2012 JB

Nederland

Onderdeel van:

Aangesloten bij:

Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapie

Contact

Tel: 06-82056143

KVK: 77304500

BTW: NL003178580B93

Bank: NL50INGB0006712296

AGB Zorgverlenerscode: 90108327

AGB Praktijkcode: 84057490

NVKToag: 20NVKT 14319 2023