Medewerkers

Maryvonne Verkerke

Mindfulnesstrainer

Maryvonne volgde haar opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht en de opleiding tot compassietrainer aan het VUmc. Mindfulness voor kinderen, jongeren en ouders studeerde zij aan de Academy for Mindful Teaching. Maryvonne is als trainer, coach en ACT therapeut ook verbonden aan het Mindfulness Centrum Kennemerland en het Psychotraumacentrum Haarlem. Ze werkt als supervisor aan de Opleiding tot Compassietrainer MBCL.

Wil je meer aandacht en rust in je dag? En anders leren omgaan met stress, angst, onrust, gedachten of pijn? Aandachttraining brengt rust en mildheid in denken, voelen, doen.

Site:
www.demindfulnessschool.nl

Angelique Goos

Beeldend therapeut

Angelique volgde haar opleiding tot beeldend therapeut aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. In 2013 is ze afgestudeerd met Rouw en Verlieskunde als Minor en sindsdien is ze werkzaam als geregistreerd Beeldend therapeut.

De nodige werkervaring heeft Angelique opgedaan bij Siza in Arnhem waar ze sinds 2007 werkzaam is. Ook biedt Angelique behandelingen ambulant aan. Zoek je een behandelaar met oog voor jou zoals je bent? Iemand die je ondersteunt in deze periode van je leven zodat je, zo snel als mogelijk is, weer zelfstandig verder kunt? Dan ben je bij Angelique Goos, Beeldende therapie aan het juiste adres.

Behandelingen zijn tevens in de avonduren mogelijk.

www.angeliquegoos.nl

 

Marianne Roussac

Kinder- en jongerentherapeut

Marianne Roussac is sinds 2008 werkzaam als gecertificeerd kinder-en jongerentherapeut. Betrokken, zorgzaam en met respect voor de eigenwaarde van de ander werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders.

Maak je je zorgen over je kind? Dat kan gaan over iets eenvoudigs als niet goed warm eten of steeds te laat gaan slapen. Maar het kan ook gaan over dat je kind zich al langere tijd niet goed kan concentreren en veel stress heeft voor toetsen of examens. Of dat je steeds meer moeite moet doen om in contact te komen met je kind en dat jouw toenadering een averechts effect heeft. Of dat je kind steeds bozer wordt en je niet weet waardoor dat komt of hoe je dat kunt oplossen. Je hele gezin heeft er last van. En wat je ook doet het verbetert niet.

Vertrouw op je eigen gevoel als ouder en neem jouw zorgen om je kind serieus. Met mij kun je praten over die zorgen en we gaan samen kijken naar wat ik voor je kind en voor jou als ouder kan betekenen. Ook kunnen kinderen en jongeren zelf aangeven ergens mee te zitten, dan is dat het uitgangspunt van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Nieuwsgierig?
Kijk op mijn website  www.kinder-enjongerentherapie.nl
Of Mail me voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek
info@kinder-enjongerentherapie.nl.

Emily Moyano

Shiatsu massage


Mijn naam is Emily Joy Moyano. Ik volgde mijn opleiding Shiatsu Massage Therapie aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai te Amsterdam. Van mijn latente interesse in oosterse geneeswijzen (als kind al bijgebracht door mijn lieve oma) heb ik pas later in mijn leven werk gemaakt.Met Shiatsu massage kunnen veel klachten behandeld worden. Bij een behandeling oefen ik druk uit op de meridianen, gecombineerd met rotaties en strekkingen, om zo de energie (Qi) weer vrij te laten stromen en blokkades op te heffen. Shiatsu is een vitaliserende massage, ook zeer geschikt voor kinderen.

Tel: 06-50439399

  Sebas Mul

  Fysiotherapeut

  Sebas volgde zijn opleiding tot fysiotherapeut aan de hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan in Nieuwegein. Tijdens zijn opleiding heeft Sebas de minoren "neurorevalidatie" en "sportfysiotherapie" afgerond. Daarnaast heeft Sebas in de psychogeriatrische instelling Overspaarne in Haarlem gewerkt.

  Tel: 06-18929892

  (www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl)

   

  Marit Mets

  Homeopaat/Arts

  Marit studeerde geneeskunde aan de universiteit van Groningen en heeft jarenlang gewerkt als specialist ouderengeneeskunde, op het gebied van revalidatie, van chronische zorg en met mensen met dementie.

  Wegens goede ervaringen met homeopathie voor zichzelf en haar kinderen is Marit homeopathie gaan studeren aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en is daar in 2015 afgestudeerd.

  ( www.homeopathie-maritmets.nl )

   

   

  Colette Romein

  Psycholoog

  Sinds 2000 werk ik als 1e lijn psycholoog, kinder & jeugdpsycholoog en mediator/ conflictbemiddelaar. Als 1e lijn/GB-GGZ psycholoog werk ik samen met verwijzers, huisartsen, Praktijkondersteuners en collega's. In supervisie en intervisie verdiep ik verder mijn kennis en ik overleg indien nodig, over de behandeling. Zie ook mijn kwaliteitsstatuut op het kwaliteitsregister van de overheid; www.ggzkwaliteitsstatuut.nl.

  Tel: 06-10508204 

  E-mail: ColetteRomein@me.com

  praktijkromein.vpweb.nl

   

   Maarten Holsheimer

   Arts/Acupuncturist

   Maarten Holsheimer is afgestudeerd als arts aan de universiteit van Amsterdam en als acupuncturist aan de University for Traditional Chinese Medicine.
   Is lid van de Nederlandse Acupunctuur Artsen Vereniging (NAAV) en was daar decennia lang docent. Is lid van de Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN) en is daar ook verbonden met het onderwijs, dat gegeven wordt door de SWERF in samenwerking met de Duitse acupunctuur-artsen vereniging DAGFA.
   ( www.acupunctuurarts.nl )

    

   Sanne Janus

   Psycholoog

   Sanne volgde haar opleiding tot GZ-psycholoog aan de UvA en het RINO te Amsterdam. Zij heeft zich gespecialiseerd in de levenslooppsychologie. Hier stelt men de vraag: Hoe ben je geworden wie je bent en waar wil je heen? (www.psynip.nl)

    Bente Lubbers

    Fysiotherapeut


    Bente volgde haar opleiding tot fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens de opleiding heeft Bente de minor "driedimensionale gewrichtssturing van de wervelkolom" afgerond en een cursus "Medical Taping" gevolgd. In aansluiting op haar laatste stage bij Fysiotherapie Bart Baaijens , is ze na haar afstuderen gelijk ons team van fysiotherapeuten komen versterken.

    Info@fysiotherapiebartbaaijens.nl

    (www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl)

    Alejandra Zabala (waarnemend voor Jacqueline de Haan)

    Yoga docente

    Movement is everything, through it you can improve awarenessof your body
    and state of mind
    ".

    • Ben je op zoek van een manier om te bewegen en genezen? Yoga is een goede keuze! Mijn doel is om jou hiermee te helpen. Ik ben professioneel danseres met nadruk op acrobatiek en gecertificeerd Hatha, Vinyasa yoga en pilates instructeur.
    • Over de Lessen.
    • Woensdag 17.30 – 19.00 uur  Hatha Yoga:
     Deze les is perfect om het hele lichaam te bewegen en te oefenen. De les duurt, inclusief korte pauzes, ongeveer 1.30 uur. Wij werken gedurende de les samen aan de verbetering van jouw kracht, adem en flexibiliteit met een langzame yoga Flow.
    • Woensdag 19.15 – 20.45 uur  Yin Yoga:
     Deze les is perfect om te starten in de yoga wereld. Met meditatie en langdurende Yoga  poses (3 tot 5 minuten) werken wij samen op een rustige manier aan verbetering van jouw flexibiliteit en mobiliteit. De les duurt, inclusief korte pauzes, 1.30 uur.Dus als je plezier wilt ervaren in bewegen en samen wilt werken aan je mobiliteit en flexibiliteit, kom dan zeker langs! Er is sprake van kleine groepen van max 8 personen. Draag kleding waar je je prettig in voelt en waar je makkelijk in kunt bewegen. Bij vragen of opmerkingen kan je altijd vooraf contact opnemen.
    • De kosten zijn € 95 per tien lessen. Een eerste proefles is gratis.

    Alejandra Zabala

    T: 06-51909150
    E: male.Zabala.sd@gmail.com

     

    =

     Jenny de Boer-Duinhouwer

     Secretaresse

     Jenny is aanwezig op maandag en donderdag tussen 8.15 en 13.00 uur.

     Via het algemene telefoonnummer 023-303 51 66 kunt u buiten deze tijden altijd via het keuzemenu de door u gewenste discipline bereiken.

      Helen Gerritsen

      Fysiotherapeut/Haptonoom

      Volgde haar opleiding tot fysiotherapeut in Utrecht en voltooide een aantal jaren later haar opleiding Haptotherapie. Helen was tot juni 2012 werkzaam bij het Spine en Joint Centre in Rotterdam met als specialisatie chronische pijn. Vanaf april 2012 werkt zij voor Fysiotherapie Bart Baaijens. Haar aandachtsgebieden zijn nek, rug, bekken, chronische pijn en spanningsklachten.

      (www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl)

      Cameron Chesson

      Gestalttherapeut

      Cameron Chesson volgde zijn Master opleiding tot Gestalttherapeut aan de Middlesex University en de Nederlandse Stichting voor Gestalttherapie in Amsterdam. Verder heeft hij de opleiding psychopathologie gevolgd aan het Istituto di Gestalt, Italië.Hij is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkelingsprocessen en relatietherapie.
      Het werken aan je persoonlijkheid vanuit het hier en nu en jouw eigen communicatie naar buiten toe, staan hierbij centraal.

      Onze buitenwereld verandert snel, het belang van de gemeenschap staat in het algemeen boven het individuele belang. Daarom is het nog belangrijker om bij jezelf “thuis” te komen. Het is gezond en effectief om onze emotionele software te updaten voordat het onze biologische hardware aantast. Of je nu in crisis bent of gewoon nieuwsgierig naar je eigen levendigheid, je kan contact met me opnemen voor meer informatie of een intake gesprek.

      Bart Baaijens

      Fysiotherapeut

      Bart volgde zijn opleiding tot fysiotherapeut in Haarlem. Voordat hij met zijn eigen praktijk begon werkte hij op het gebied van revalidatie o.a. in het verpleeghuis. Tevens was hij docent aan de opleiding Fysiotherapie in Leiden. Naast revalidatie heeft hij zich gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde klachten en is hij onderlegd in haptonomie en cyriax (www.kngf.nl, www.fysiotherapiebartbaaijens.nl).

      Olivia Olivier

      Arts/Acupuncturist

      Olivia volgde haar opleiding tot arts aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Als acupuncturist werd zij opgeleid bij de SNO, een acupunctuur opleiding voor artsen. Voor Vlietzorg werkte zij als verpleeghuisarts, waarbij zij jongeren en ouderen met revalidatie en reactiveringsvragen behandelde. Tevens was zij manager behandelzaken. Naast haar werk als arts-acupuncturist werkte Olivia als docent neurologie en psychiatrie voor co-assistenten.

      Momenteel werkt zij naast Vlietzorg als somatisch arts bij Human Concern, een GGZ- instelling voor mensen met een eetstoornis.

      Olivia is aanwezig op Vlietzorg op maandagochtend, woensdag en donderdag.

      (www.naav.nl)

      Marie-Louise Stassen

      Chiropractor

      Marie-Louise heeft haar studie chiropractie in Bournemouth, Engeland genoten aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC). Tijdens haar studie raakte Marie-Louise geinteresseerd in de neurologie van de mens en hoe je met chiropractie het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat beter kan laten functioneren. Technieken die worden gebruikt zijn: Neuro Impulse Protocol NIP, Diversified technique, Triggerpoint therapy.

      Naast Vlietzorg is Marie-Louise ook werkzaam in Den Haag als chiropractor. Verder versterkt zij het visitatieteam van stichting chiropractie nederland waarbij de nadruk ligt op de evaluatie van de geboden zorg en het professioneel functioneren van chiropractoren en hun praktijk.Marie-Louise is aanwezig op Vlietzorg op dinsdag en donderdag.
      (www.nca.nl)

      Patricia van Houten

      Mesoloog

      Patricia is in 2011 afgestudeerd als Mesoloog aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam.

      Mesologie combineert reguliere medische kennis met kennis uit alternatieve geneeswijzen, zoals Ayurveda en Traditioneel Chinese Geneeskunde. Deze combinatie zorgt voor een helder inzicht in het totale lichamelijk functioneren en een gerichte diagnose. Bij Mesologie staat het begrijpen van uw klacht en de achterliggende oorzaak centraal.

      De brede kijk van het mesologisch onderzoek gebruikt Patricia voor verdieping van haar diagnose, om op die manier een passend, persoonlijk afgestemd advies te kunnen geven ter verbetering of voorkoming van een breed scala aan begrepen en onbegrepen gezondheidsklachten, van jong tot oud. Voeding en leefstijl hebben een belangrijke invloed op het lichamelijk functioneren en maken zo nodig onderdeel uit van dit advies.

      Naast het patiëntencontact is Patricia betrokken bij de opleiding voor Mesologie en is zij lid van de examencommissie voor het Register Mesologie en de Nederlandse Vereniging voor Mesologie.

      ( www.mesoforte.nl )
      info@mesoforte.nl
      06-41933823